Duurzame Barometer bloemist

Wij zijn een onderneming met oog voor de toekomst. Er is maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Verantwoord ondernemen en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn hierin essentieel.

Duurzaamheid

Seline Flor bestaat al bijna 20 jaar als bloemist. Begin 2020 is de bloemenwinkel gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist als een van de eerste bloemisten. Met dit onafhankelijke keurmerk tonen wij aan dat het assortiment bloemen en planten en de bedrijfsvoering duurzamer zijn.

De Barometer Duurzame Bloemist hanteert een aantal criteria voor een duurzame bedrijfsvoering en het inkopen van duurzame materialen. Bij Seline Flor is bijna 40 procent van de bloemen duurzaam gecertificeerd en hebben onder meer het EKO/Biologisch en MPS-A(+) keurmerk. 

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd. Ook zakelijk kunt u bijdragen aan duurzaamheid door duurzaam uw bloemen in te kopen. 

Zakelijk en duurzaam bestellen

Verschil gewone en duurzame bloemist

Op het blote oog kun je het niet zien, het verschil tussen een gecertificeerde en een normale bloemist die zegt ook wel duurzaam te zijn. Vaak zie je het ook niet aan de bloemen en planten zelf. Terwijl gecertificeerd duurzaam de norm zou moeten zijn. Hoe weet u dit dan wel?

Het verschil zit in de erkenning van de bloemist door een controlerende instantie. Bij een gecertificeerde bloemist gaat het om meer dan alleen duurzame bloemen, het gaat over de geheel verantwoorde bedrijfsvoering. Natuurlijk gaat het ook om de manier waarop bloemen en planten gekweekt worden. En uiteraard, hoe bloemen en planten te koop zijn, verwerkt, verpakt en vervoerd worden.

Bestel duurzamer boeket


Meerwaarde voor u als klant

Behalve dat het u hopelijk een goed gevoel geeft dat u als bewuste klant ook bij een bewuste bloemist inkoopt, is het fijn dat bij ieder boeket dat bij ons de deur uitgaat ook een duurzaam Label wordt toegevoegd aan het boeket. Zodat u als schenker de bewuste boodschap aan uw gewaarde relaties doorgeeft!

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd.

Daarnaast zijn we aangesloten bij het landelijke bloemistennetwerk FloraNL. Hierdoor werken we met nog meer duurzamere materialen, zoals FSC orderbonnen en de duurzame BloemenboxX, die door heel Nederland geleverd kan worden. De BloemenboxX is een prachtig visitekaartje voor uw bedrijf. Zo levert u bloemen op water en deze zijn ook nog eens makkelijk te overhandigen en te vervoeren. De inlegvellen kunnen bovendien in uw eigen huisstijl.

Neem contact op

Duurzame verantwoording

Naast milieu-eisen en sociale verantwoording in de bedrijfsvoering, zoals energieverbruik, verpakkingsmateriaal, schoonmaakmiddelen en correcte omgang met de medewerkers en medemens, wordt de duurzame inkoop van bloemen en planten administratief goed bijgehouden en onder de loep genomen door een onafhankelijke instantie.

WILT U:
• Iets weten over alle duurzame keurmerken voor bloemen en planten?
• Het laatste nieuws over gecertificeerde, duurzame bloemisten?
• Meer lezen over de Barometer Duurzame Bloemist?
• Duurzame verzorgingstips?
• Of gewoon meer lezen over gecertificeerde, duurzame bloemisten?
Ga voor meer informatie naar MijnDuurzameBloemist.nl

Seline Flor

Whatsapp: +31614882814

Afhalen op afspraak

BTW: NL002426200B40
KvK: 20127350